Monday, January 27, 2014



アジアンテイストが落ち着くお茶専門のバーで
茶釜や柄杓を使って出してくれるお薄を頂きました。
日本よりも日本らしいなあと思ったのが、なんと抹茶を挽く石臼まであったこと。
主人はアッサムにしたのですが、
それも薄い茶碗のようなボウルで出してくれました。
茶葉は店主が中国、日本、ヒマラヤなど、実際に訪れて自ら選んだものだそう。
たくさんサンプルも頂いて、帰りには気に入ったダージリンを買って帰りました。
この新しいタイプのティーハウス(あるいはバー)では
毎週月曜日に日本の方が日本文化の紹介もしているとのこと
とっても美味しくて楽しい場所、見つけました。

We found a new favourite tea house where they serve maccha (or matcha).
I love the way they use Japanese old-fashioned equipments to make teas, 
which have become quite rare to be used even in Japan nowadays. 
They also carry a variety of quality tea leaves from China, Himalaya, Korea, etc. 
that are difficult to buy in this country.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your message!
コメント、どうもありがとうございます!