Tuesday, December 16, 2014


美味しいの代名詞に秋はよく選ばれるけれど、冬もすごく美味しい。
この時期は自分でも作ったり、買ったり、頂いたり、
甘いものがたくさんテーブルに集まりますね。
今日は楽しみにしていたターキッシュデライトと殻付きの木の実をあけました。

ところで最近続けてセラミックを増やしました。
まずは白い砂浜のような色のもの。
夏の間とクリスマスの時期の年2回だけオープンするショップで
誕生日ギフトとして買ってもらったカップとボウルです。
ショップ(普段はカフェ)のオーナーのひとりが実は陶芸家で、
彼女の作る白がずっと欲しくて楽しみにしていたのでした。
ボウルは肉じゃがとか、ほっこりした和食のおかずに使いたくて。
とりあえず今は木の実を入れていますが、おみかんにも合うんですよ。
もうひとつのセラミックについてはまた今度。

My hubby bought me some ceramics by a local artist for my birthday a few weeks ago.
I'd been wanting to get her white ceramics for a long time since I like that tone of white.
Her white is like the colour of the sand of Caribbean beaches.
I put some nuts in her bowl for now, 
but I am actually thinking that some warm Japanese comfort food would sit in that very well.
Looking forward to using it that way!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your message!
コメント、どうもありがとうございます!